08 setembro 2007

the zero made the difference

De tempos a tempos faço as compras de supermercado on-line. Poupo tempo, energias e talvez alguns euros na redução da compra compulsiva. Mas não desta vez. Como não tornei a verificar a lista antes da emissão de ordem de compra, este foi o resultado: 30 kg de farinha de trigo em lugar dos três habituais. Nem queria acreditar quando me entraram com estes volumes casa dentro. Há que os gastar antes de expirar o prazo de validade e já agora dá-se uso áqueles electrodomésticos que vão ficando esquecidos no fundo da despensa.
From time to time I do my grocery shopping on-line. I save time, energies and, perhaps some Euros by scaling down compulsive buying. Not this time. I didn’t check the list before I made the final order and this was the result: 30 kg of wheat flour instead the usual three kg.
I couldn’t believe my eyes when I saw that huge flour packages mountain on my kitchen floor. I must use it before the expiration date and at the same time I make use of some appliances forgotten on the darkest side of the pantry. So, let’s bake.


19 comentários:

Rose Marie disse...

Why would there be an expiration date on flour? It is just pain flour? Bonus, though, you will have lots of fresh baked bread!

Pam disse...

Oh boy - that will be alot of baking! Looks like really good bread though - enjoy!!!

Love the colourful stars!

luzblue disse...

mmmmmmmmmm!!! se ve delicioso

Jenny disse...

If you need any help with the eating, let me know:)

shula disse...

I call this a blessing in disguise.

Bake! Bake!

You'll never buy it any other way.

Nettie disse...

Mmmm, that bread looks yummy. I like the kitchen towel underneath the pans, too :-)

Xinapatch disse...

Pues ya puedes hacer panes y panes para gastar toda esa harina!!! :)) SE ve delicioso el de la foto, lo has hacho con una máquina para hecer pan?

Anónimo disse...

Não acredito! ehehe Pelo menos o pão parece delicioso ;o)

knit_tgz disse...

Pelo menos tens uma máquina de pão! (Eu hei-de me oferecer uma...)

Yummy homemade warm bread, I will be dreaming of a bread machine!

keslyn disse...

Looks like you will have lots of baking to do, the fresh bread looks good.
Happy cooking
Kerry

Rosana disse...

Qué mala suerte!! Pero mejor tómatelo con humor... a lo mejor es el momento de cambiar tus aficiones por una panadería!!

Happy Cooking from Spain with love

isabel disse...

Pois como eu uso habitualmente essas máquinetas, compro intencionalmente farinha a granel (morasses mais perto e ficava-te com alguma...)
Boas fornadas!

Anónimo disse...

Amei seu bom humor...amei...Se quiser, pode fazer macarrao caseiro...e uma boa massa de pizza tbem...Se precisar te envio as receitas :)

Vera disse...

É feito na máquina esse delicioso pão ?

Maria Lua disse...

Hummmmmmm! Cheira tão bem a pão acabadinho de fazer!
Se há cheiro que me leva à emoção é esse: o pão a sair do forno (máquina) quentinho! Já ando a namorar a algum tempo uma máquina dessas, claro que não é o tradicional forno, mas dá para "matar saudades".
E não é grave 30 Kg de farinha... tens imensas e deliciosas alternativas!
;)

Li de Liége disse...

Não esquece que vem Natal e seus tradicionais pães e bolachas... Vai ter muito uso...
bjusssss
li

Teodo disse...

Oh no!
30 kg are many but thing how many good bread you can eat.......and pizza, and cakes.
ciao ciao

Deirdre disse...

oh that's a funny story. so sorry you have to deal with all that flour, but enjoy baking!

flour items besides bread:

pasta
pizza
dumplings
pie
paper mache

Blanca disse...

Puedes alimentar a la familia durante unos cuantos "días". Por cierto, nos darías la receta? tiene un aspecto super apetitoso. Ánimo, seguro que no te vuelve a pasar.