08 setembro 2007

the zero made the difference

De tempos a tempos faço as compras de supermercado on-line. Poupo tempo, energias e talvez alguns euros na redução da compra compulsiva. Mas não desta vez. Como não tornei a verificar a lista antes da emissão de ordem de compra, este foi o resultado: 30 kg de farinha de trigo em lugar dos três habituais. Nem queria acreditar quando me entraram com estes volumes casa dentro. Há que os gastar antes de expirar o prazo de validade e já agora dá-se uso áqueles electrodomésticos que vão ficando esquecidos no fundo da despensa.
From time to time I do my grocery shopping on-line. I save time, energies and, perhaps some Euros by scaling down compulsive buying. Not this time. I didn’t check the list before I made the final order and this was the result: 30 kg of wheat flour instead the usual three kg.
I couldn’t believe my eyes when I saw that huge flour packages mountain on my kitchen floor. I must use it before the expiration date and at the same time I make use of some appliances forgotten on the darkest side of the pantry. So, let’s bake.


19 comentários:

  1. Why would there be an expiration date on flour? It is just pain flour? Bonus, though, you will have lots of fresh baked bread!

    ResponderEliminar
  2. Oh boy - that will be alot of baking! Looks like really good bread though - enjoy!!!

    Love the colourful stars!

    ResponderEliminar
  3. mmmmmmmmmm!!! se ve delicioso

    ResponderEliminar
  4. If you need any help with the eating, let me know:)

    ResponderEliminar
  5. I call this a blessing in disguise.

    Bake! Bake!

    You'll never buy it any other way.

    ResponderEliminar
  6. Mmmm, that bread looks yummy. I like the kitchen towel underneath the pans, too :-)

    ResponderEliminar
  7. Pues ya puedes hacer panes y panes para gastar toda esa harina!!! :)) SE ve delicioso el de la foto, lo has hacho con una máquina para hecer pan?

    ResponderEliminar
  8. Não acredito! ehehe Pelo menos o pão parece delicioso ;o)

    ResponderEliminar
  9. Pelo menos tens uma máquina de pão! (Eu hei-de me oferecer uma...)

    Yummy homemade warm bread, I will be dreaming of a bread machine!

    ResponderEliminar
  10. Looks like you will have lots of baking to do, the fresh bread looks good.
    Happy cooking
    Kerry

    ResponderEliminar
  11. Qué mala suerte!! Pero mejor tómatelo con humor... a lo mejor es el momento de cambiar tus aficiones por una panadería!!

    Happy Cooking from Spain with love

    ResponderEliminar
  12. Pois como eu uso habitualmente essas máquinetas, compro intencionalmente farinha a granel (morasses mais perto e ficava-te com alguma...)
    Boas fornadas!

    ResponderEliminar
  13. Amei seu bom humor...amei...Se quiser, pode fazer macarrao caseiro...e uma boa massa de pizza tbem...Se precisar te envio as receitas :)

    ResponderEliminar
  14. É feito na máquina esse delicioso pão ?

    ResponderEliminar
  15. Hummmmmmm! Cheira tão bem a pão acabadinho de fazer!
    Se há cheiro que me leva à emoção é esse: o pão a sair do forno (máquina) quentinho! Já ando a namorar a algum tempo uma máquina dessas, claro que não é o tradicional forno, mas dá para "matar saudades".
    E não é grave 30 Kg de farinha... tens imensas e deliciosas alternativas!
    ;)

    ResponderEliminar
  16. Não esquece que vem Natal e seus tradicionais pães e bolachas... Vai ter muito uso...
    bjusssss
    li

    ResponderEliminar
  17. Oh no!
    30 kg are many but thing how many good bread you can eat.......and pizza, and cakes.
    ciao ciao

    ResponderEliminar
  18. oh that's a funny story. so sorry you have to deal with all that flour, but enjoy baking!

    flour items besides bread:

    pasta
    pizza
    dumplings
    pie
    paper mache

    ResponderEliminar
  19. Puedes alimentar a la familia durante unos cuantos "días". Por cierto, nos darías la receta? tiene un aspecto super apetitoso. Ánimo, seguro que no te vuelve a pasar.

    ResponderEliminar